Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Κατασκευή Φιλική προς τις Μηχανές Αναζήτησης

Για να επιβιώσει μια ιστοσελίδα στο διαδικτυακό χάος, πρέπει να είναι ανταγωνιστική και να ακολουθεί ορισμένα πρότυπα τα οποία θα της επιτρέψουν να διεκδικήσει μια υψηλή θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών/επισκεπτών. Αυτό είναι κάτι που απαιτεί ευελιξία και έξυπνους χειρισμούς, καθώς η προώθηση μιας ιστοσελίδας αποτελεί το Α και το Ω. Η βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας ή αλλιώς, η προώθηση και παραμονή της στις υψηλές θέσεις των μηχανών αναζήτησης, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την ανάδειξή της.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, το 80% των χρηστών, κατά την διάρκεια της αναζήτησής τους, επιλέγει να διαβάσει μόνο τα πρώτα 10 αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει πως μόνο το 20% προχωράει και στα επόμενα αποτελέσματα. Σκοπός λοιπόν, του επιτυχημένου SEO, είναι το site σας να εμφανίζεται μέσα στα πρώτα 10 αποτελέσματα των SERP (Search Engine Results Page) και σύμφωνα πάντα με τον ανταγωνισμό που επικρατεί στο αντικείμενο στο οποίο δραστηριοποιείστε.

Τι κερδίζετε με την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας;

Ουσιαστική απόδοση χρημάτων (εξόδων) για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας:

Αν αναρωτιέστε κατά πόσο αξίζει να επενδύσετε στο SEO, η απάντησή μας είναι ΠΟΛΥ! Τα αποτελέσματα που μπορεί αυτό να σας επιφέρει είναι εντυπωσιακά και σε σύντομο διάστημα θα έχετε καλύψει το κόστος εξόδων δημιουργίας της νέας σας ιστοσελίδας, αρχίζοντας να απολαμβάνετε κέρδη που μόνο η παρουσία της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει.

Αύξηση κίνησης επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας και του πελατολογίου σας:

Με την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας, για τις μηχανές αναζήτησης, αυξάνετε την επισκεψιμότητά της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βοηθάτε την εταιρεία σας να αυξήσει το πελατολόγιό της και κατ' επέκτασιν, τις πωλήσεις της. Παράλληλα συντελείτε στο να ξεπεράσει τα στενά όρια της ελληνικής αγοράς, επιτρέποντάς σας να επεκτείνετε την επαγγελματική σας δράση.

Στοχευόμενη εισερχόμενη κίνηση:

Οι χρήστες του διαδικτύου, με την χρήση λέξεων "κλειδιά" κατευθύνονται σε ιστοσελίδες που μπορούν να τους προσφέρουν αυτό που επιζητούν. Με την αξιοποίηση του SEO και την βελτιστοποίηση της δικιάς σας ιστοσελίδας, πέραν της υψηλής σας θέσης στις μηχανές αναζήτησης, στοχεύουμε στο να κατευθύνουμε ακόμα περισσότερους χρήστες/πελάτες, στο να επισκεφτούν την επιχείρησή σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με τη δημιουργία ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων - Newsletters ή τη δημιουργία μιας διαφημιστικής καμπάνιας..  

Συνεχής και αδιάκοπη διαφήμιση της επιχείρησης σας με βάση το αντικείμενό σας:

Πέραν της βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας, χρειάζεται και μια επιθετική διαφήμιση. Σχεδιάζοντας την κατάλληλη στρατηγική για τις διαφημιστικές σας καμπάνιες δημιουργούμε το κατάλληλο concept και σχεδιάζουμε διαφημιστικά banners ads παρέχοντας σας μια συνεχή και αδιάκοπη διαφήμιση της επιχείρησής σας. Με γνώμονα πάντα το επαγγελματικό σας αντικείμενο, προχωράμε στις απαραίτητες διαφημιστικές ενέργειες έτσι ώστε το όνομά σας να ξεχωρίζει και να βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή.

Τα Standard πακέτα μας όσον αφορά την κατασκευή ιστοσελίδων, περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Τοποθέτηση του περιεχομένου της ιστοσελίδας και των λέξεων "κλειδιά" για κάθε ενότητα, σύμφωνα με τους κανόνες SEO:

Πραγματοποιώντας ενδελεχή έρευνα, φροντίζουμε για τον εντοπισμό και την ορθή αξιοποίηση των λέξεων "κλειδιών". Η τοποθέτηση του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας αλλά και η προώθηση της, γίνονται με γνώμονα την μεθοδολογία και μια προσεγμένη στρατηγική προσέγγιση που θα σας βοηθήσει να παρέχετε καλύτερες υπηρεσίες, να κερδίσετε μεγαλύτερη διαδικτυακή απήχηση και να αποκτήσετε περισσότερους ικανοποιημένους πελάτες.

Δημιουργία κανόνων προβολής περιεχομένου για την εύκολη ευρετηρίαση του site από τις μηχανές αναζήτησης:

Μια ιστοσελίδα οφείλει να εμπλουτίζει τις ενότητές της με νέο περιεχόμενο, αλλά και να φροντίζει ώστε το περιεχόμενό αυτό να είναι ξεκάθαρο. Ακολουθώντας λοιπόν, βασικούς κανόνες διαδικτυακής προώθησης και προβολής, εξασφαλίζουμε πως ακολουθούνται διαδικασίες που επιτρέπουν στις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύσουν τις σημαντικές πληροφορίες της ιστοσελίδα σας.

Σχεδιασμός αρχικής σελίδας και μενού πλοήγησης για την άμεση εύρεση της πληροφορίας από τον χρήστη και τις μηχανές (Spiders):

Σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας την ιστοσελίδας σας από την αρχή, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια αρχική σελίδα καθώς και ένα μενού πλοήγησης, που όχι μόνο θα είναι εύκολο να τα χειριστεί ο κάθε χρήστης, αλλά που θα του επιτρέπουν να εντοπίσει άμεσα και εύκολα την πληροφορία την οποία αναζητάει. Αυτό ισχύει τόσο για τον ίδιο τον χρήστη, όσο και για τις μηχανές αναζήτησης που στατιστικά, στις περισσότερες των περιπτώσεων τον κατευθύνουν στις επιθυμητές πληροφορίες.

Διασύνδεση του site με όλα τα διαθέσιμα social media (Facebook, Twitter, Google Plus, κλπ.):

Εκμεταλλευόμενοι στον μέγιστο βαθμό την απήχηση των social media, φροντίζουμε ώστε η ιστοσελίδα σας να συνδέεται άμεσα με καθένα από αυτά, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει διάδραση μεταξύ της επιχείρησή σας και των χρηστών. Έτσι, όχι μόνο διατηρείτε διαρκή επικοινωνία με το αγοραστικό σας κοινό, αλλά αποκτάτε σταδιακά περισσότερους fans και εν συνεχεία, υποψήφιους πελάτες.